Bra att vara redo

Om du tänker dig att du ska åka på någon form av festival så som Uppsala reggae festival så är det en god idé att se över att din bil fungerar att köra dit. Om det är vinter så behöver du en bra uppsättning med vinterdäck eftersom vårt klimat under denna årstid har blivit hårdare. Det är dessutom lag på att du ska använda vinterdäck under perioden 1 december till 31 mars. Sedan är det väl så att du med all säkerhet vill känna dig trygg om du ska köra din bil ända till en reggae festival i Uppsala. Tänk även på att om du har dubbdäck så är det endast tillåtet att använda dessa mellan 1 oktober till 15 april, såvida det inte är vinterväglag ute.

Vad gäller på sommaren då?

Oftast så är ju festivaler på sommaren och så även när det kommer till reggae festivalen i Uppsala. Att köra bil långt till sådana events kräver att du har ordentliga sommardäck på din bil. De däck du använder på sommaren får inte vara för gamla utan måste vara fräscha. Tänk på att du inte får lov till att använda sommar- och vinterdäck samtidigt.

Skaffa dina däck hos Nordendäck

Hos Nordendäck hittar du både vinterdäck och sommardäck som passar in för alla dina behov. Se till att du kollar med dem vilka däck som passar bäst att köra långt som till Uppsala med. Du bör även tänka på ett par faktorer när du ska välja dina däck och dessa är:

  • Livslängden på däcken påverkas av faktorer som vad du har för körstil och vad du har för hastighet
  • Däck påverkas av årstiden och om det finns vägbeläggningar
  • Ta hand om dina däck och förvara dem på rätt sätt, de ska lagras mörkt, svalt och torrt
  • Utgå från dina förutsättningar, användningsområde och egenskaper på din bil när du väljer däck
  • Montera dina nyköpta däck på hösten, det förlänger livslängden
Integritetspolicy