Musikquiz

Det blir allt vanligare och populärare med musikquiz på krogar runt om i landet och på många ställen är det en trubadur som håller i allt och framför låtar som en del i tävlingen. Formatet kan skilja sig åt mellan olika krogar men i stora drag är det inga större skillnader. I Gävle har man under många år haft Quiz-night på krogen Heartbreak under torsdagskvällar och så även i år. Med gitarr och sång framför trubaduren sånger där gästerna som deltar i lag får svara på frågor.

Musikquiz

Musikquiz

Formatet som är väletablerat och uppskattat består bland annat av moment som textmissen där sex ord bytts ut i låttexten och lagen ska försöka identifiera vilka dessa är. I ett annat moment har texten från en låt och musiken från en annan sammaförts till en låt och man ska försöka gissa vilka de två låtarna är. Eftersom quizen inte endast består av enkla frågor är det mycket svårare för deltagarna att fuska genom att helt enkelt leta upp svaren på internet. Det enligt många roligaste momentet är dock när deltagarna kan aktivt medverka i en tävling. Trubaduren ställer en fråga och de som snabbast lämnar in rätt svar får delta i en utmaning. Utmaningen kan bestå av allt från rockringar till att snurra en lagkompis så många varv som möjligt under 30 sekunder. Vinnarna av utmaningen och givetvis laget som vinner hela musikquizen får utöver äran en vinst från baren.

Ett format där bra livemusik kombineras med tävling har gjort Heartbreak till det självklara stället att gå till på torsdagkvällar i Gävle.

Vill ni hitta musiker och trubadurer till festivalen för en quiz så rekommenderar vi Trubadurpoolen, eller om ni vill ha någon lokal förmåga besöka denna trubadur som spelar i både Gävle och Uppsala

Integritetspolicy